TEXTILE FIBERGLASS STRETCH CEILING / FLAME-RETARDANT / A2-S1, D0 GLASS TEXTILE SYSTEM®

textile fiberglass stretch ceiling / flame-retardant / A2-s1, d0

Characteristics

  • Material:

    textile fiberglass

  • Technical characteristics:

    flame-retardant, A2-s1, d0

Description

Non-combustible ceiling on fabric glass A2-s1, d0 (non coated)
Acoustic, luminous, printed and 100% recyclable.

LUMINOUS STRETCH CEILING / COLOR LUMIÈRE COLOR®

luminous stretch ceiling / color

Characteristics

  • Options:

    luminous, color

Description

Barrisol Lumière Color stretch ceiling allows a multitude of moods and ambiences to be created thanks to the light variation and color changes. The rythm, animations, and emphasis of the space is dependenton which specific lighting system is installed above the Barrisol translucent stretch ceiling.

Barrisol Lumière Color uses a Barrisol translucent sheet enlightened by a higher source of light. It then becomes possible to play with the light intensity and different colors thanks to a system of light variation (LED lighting).

STRETCH CEILING WITH INTEGRATED AIR CONDITIONING CLIM®

stretch ceiling with integrated air conditioning

Characteristics

  • Options:

    with integrated air conditioning

Description

Thanks to the consistent wall temperatures, the natural air flow and the large heat-exchanging surface of the ceiling, Barrisol® Clim® provides unparalleled comfort whether heating or cooling your home.

Foster + Partners Breaks Ground on Shanghai Suhewan Skyscraper

Foster + Partners Breaks Ground on Shanghai Suhewan Skyscraper, Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners

Work has begun on Foster + Partners‘ 200-meter-high Suhewan Skyscraper in Shanghai. Designed as part of a larger regeneration plan, the 42 story tower will be built for property development company China Resources Land. The first office tower in the residential district, the project is part of a larger move to make Shanghai a top financial and technology center by 2020. Designed as a landmark development in the Suhewan East Urban Complex, the skyscraper will open up to views of Pudong, Bund and the Huangpu River.

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + PartnersSuhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + PartnersSuhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + PartnersSuhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners+ 5

Save this picture!

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners

Designed as an animated backdrop to the park, the tower has already broken ground and will feature scenic lifts that rise to the rooftop. Adjacent to a new Suhewan Park and underground retail complex, it is made to introduce a richer mix of functions to the predominantly residential area of the city. The Suhewan Skyscraper hopes to bring new business to the area while alluding to the industrial aesthetic of nearby bridges and buildings. Gerard Evenden, Head of Studio, Foster + Partners, said that: “China Resources Land Suhewan project occupies a pivotal position in the city, as a rapidly growing area for new businesses. In consonance with the city’s future vision for the area, our focus has been to provide a modern landmark inspired by its rich history and industrial past.”

Save this picture!

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners
Save this picture!

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners

Suhewan Skyscraper. Image Courtesy of Foster + Partners

Featuring an expressed structure and dark glazing, the tower was made to create a contrast between the glass and the stainless steel structural frame. The tower is effectively split into two wings as the middle sections of the building’s western façade are recessed to allow natural light to flood the office spaces. Inside, flexible floor plates suit a variety of layouts from single to multiple tenancies. As Evenden stated, “We designed the building to accommodate the changing nature of the workplace. The floor plates have been designed to enhance collaboration and communication, with special emphasis on natural daylight, as organisations look towards healthier and more open spaces to work.”

View the complete gallery

The New Noma by Bjarke Ingels Group Opens to the Public

The New Noma by Bjarke Ingels Group Opens to the Public, NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

Bjarke Ingels Group has designed a cluster of buildings as the new home for Noma, one of the world’s most acclaimed restaurants. Situated between two lakes within the community of Christiania in Copenhagen. Built on the site of an ex-military warehouse once used to store mines for the Royal Danish Navy, the project is imagined as an intimate culinary garden village. With interiors completed in collaboration with Studio David Thulstrup, the project dissolves the restaurant’s individual functions into a collection of separate yet connected buildings.

NOMA 2.0. Image © Rasmus HjortshojNOMA 2.0. Image © Rasmus HjortshojNOMA 2.0. Image © Rasmus HjortshojNOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj+ 8

Save this picture!

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

Built with a total of 11 spaces, the new Noma was made using the finest materials best suited for each space’s function. Every part of the restaurant experience – the arrival, the lounge, the barbeque, the wine selection and the private company – are all clustered around the chefs. From their central position, they are set with an overview while allowing guests to follow what would traditionally happen behind-the-scenes. Outside, the restaurant’s three greenhouses are used as a garden, test kitchen and bakery.

Save this picture!

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj
Save this picture!

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

Each ‘building within the building’ is connected by glass covered paths for chefs and guests to follow the changes in weather, daylight and seasons – making the natural environment an integral part of the culinary experience. The 40-cover dining room and adjacent private dining room are made of stacked timber planks that resemble neatly piled wood at a lumber yard. Guests have the opportunity to walk through each of the surrounding buildings and to experience Nordic materials and building techniques: the barbecue is a giant walk-in hut, and the lounge looks and feels like a giant fireplace made entirely of brick inside and out.

Carlo Ratti and BAF Win Taiwan National Library Competition

Carlo Ratti and BAF Win Taiwan National Library Competition, Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Carlo Ratti Associatti and Bio-architecture Formosana (BAF) have won the international competition for the Southern branch of the Taiwan National Library and Repository in Tainan, Taiwan. With the concept of “Library as a Town”, the team created a proposal for a new public building that will accommodate a library, book museum and a joint archives center. Selected among nine competitors, the winning design will be placed in the southern part of Taiwan in the XinYing District. The proposal is made to investigate the role of the library in the future.

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo RattiTaiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo RattiTaiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo RattiTaiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti+ 15

Save this picture!

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Sited in a town of 80,000 inhabitants and many Tainan City government offices, the project aims to transform a large, undeveloped suburban plot. Hoping to boost urban life and activity in the southern community, the project opens to the surrounding housing, municipal swimming pool and stadium. The library design will include a digital preservation center that will act as a pioneer library in providing preservation service for academic digital materials in Taiwan. The center is designed to enhance Taiwan’s competitiveness in an era of knowledge economy.

Save this picture!

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Moving from the idea of a library as a monument to accessible, fluid knowledge sharing, BAF and CRA propose an open, transparent learning environment as a less formal and interactive hub. The event hall, museum and repository are linked through the main axis to build connection between the site and the city. Three main ideas drive the concept: integration with nature, the openness of learning and the “museumization” of the library.

Save this picture!

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti
Save this picture!

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Taiwan National Library. Image Courtesy of BAF and Carlo Ratti

Massing was created with the utmost consideration on keeping ecological diversity and integrating with nature, with 90% of the trees on site being preserved. Responding to open source data sharing and digital networking, the library is designed to be an open learning platform to promote collaboration. In turn, the project rethinks the idea of a book museum by redefining the entire museum. Showcasing the Book-bot (ASRS- automated storage and retrieval system), visitors will follow a museum loop to see “behind-the-scenes” of book restoration, preservation and digitization.

The National Library is expected to open to the public in 2023.

SLIDING AND STACKING PARTITION / WOODEN / PROFESSIONAL / ACOUSTIC PMS – PUSH

sliding and stacking partition / wooden / professional / acoustic

Characteristics

  • Type:

    sliding and stacking

  • Material:

    wooden

  • Applications:

    professional

  • Other characteristics:

    acoustic, fire-rated, without floor track

Description

Movable push partition walls are the perfect solution in every case you need to change your spaces easily pushing a wall.

INDOOR DOOR / SLIDING / GLASS / ACOUSTIC SWSG | BLACK RAIL | BLACK DG.8 HANDLE

indoor door / sliding / glass / acoustic

Characteristics

  • Type:

    indoor

  • Opening system:

    sliding

  • Material:

    glass

  • Technical characteristics:

    acoustic

Description

Are you looking for a glass pivoting door as an eye-catcher for your interior? Then we at Anyway Doors have the ideal technique to make a unique design statement in your interior.

The new pivoting hinges by Anyway are always equipped with a built-in high-tech comfort closure, which actively works in both swing directions. The hinges make it possible to tailor make a glass door of maximum of 5.5m² (depending on type), that feels as light as a feather. The Anyway philosophy allows the door to open in all possible directions. The hinges can pivot eccentrically or pivot centrally 360°, as desired.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: