Mutipurpose Classroom and Phu Chi Fah Forest Fire Control Station / Geodesic Design

Mutipurpose Classroom and Phu Chi Fah Forest Fire Control Station / Geodesic Design, © Jeerawat Chutiwattanathada
© Jeerawat Chutiwattanathada
 

© Jeerawat Chutiwattanathada © Jeerawat Chutiwattanathada © Jeerawat Chutiwattanathada © Jeerawat Chutiwattanathada +29

More Specs

Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada

Phu Chi Fa Forest Fire Control Station is located two hours’ ride up the mountain on the Thai-Laos border in Chiangrai, 800 kilometers from Bangkok. The station takes care of about 3,000 square kilometers forest area. Firefighters also tour schools in this area to give lectures on forest fire prevention. They need a new classroom in the station.

Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada
Save this picture!

Exploded Axonometric

Exploded Axonometric
Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada

Friends of the station raised a small fund for the classroom. Staffs and architects decided on the solution of minimum purchasing and transporting of materials from city. Firefighters also volunteered to build the classroom themselves.

Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada

Walls are of red earth dug up on site mixed with cement. Roof structure is of bamboo from nearby groves. Thatching is an old local wisdom. Skylight dome is custom made in Bangkok. Moreover, other parts and details can be made locally.

Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada
Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada
Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada

Local carpenter came in to helped ( thanks to Sla Don, Sla Kiad, Sla Udd ). They shared technics and construction traditions which were greatly appreciated.

Save this picture!

Floor Plan

Floor Plan
Save this picture!

Section

Section

The architects and the firefighters wish that locals will adapt the same use of materials and methods to build houses and other things in future.

Save this picture!

© Jeerawat Chutiwattanathada

© Jeerawat Chutiwattanathada

52-story SHoP-designed tower revealed for downtown Detroit

Hudson's Development by SHoP in Dowtown Detroit. (Bedrock)

Hudson’s Development by SHoP in Dowtown Detroit. (Bedrock)

New York City-based SHoP Architects, working with Detroit-based Hamilton Anderson Associates, has released new information and renderings for a two-acre site in downtown Detroit. It has been some time since we have seen any new developments for the former site of the J.L.Hudson’s Department Store, and the few renderings available, and the fewer details about what was planned for the site has had Detroiters more than a bit curious. With this latest revelation, Detroit is looking at a much larger project than initially thought.

The SHoP-designed tower will be the tallest in Detroit. (Bedrock)

The SHoP-designed tower will be the tallest in Detroit. (Bedrock)

The development is proposed to feature 1.5 million gross square feet and a 734-foot-tall tower. If built that will be the new tallest building in the city. The development lists amenities including retail, residential, parking, and a community civic space. The project will also include what is being called an “experiential destination focusing on technology, arts, and culture.”

The Development will include residential, retail, and civic space. (Bedrock)

The Development will include residential, retail, and civic space. (Bedrock)

“The driving force behind our design for the Hudson’s site is to create a building that speaks to the rebirth of optimism in the city’s future and an experiential destination that positively impacts Detroit in a meaningful way,” said William Sharples, principal at SHoP, in a press release. “The building is conceived around a huge and inspiring new public space, a year-round civic square that, both in its architecture and its culture, will foster and convey the feeling we all share when we work together to imagine what this great city can become.”

The site of the new development was once home to one of Detroit’s largest retailers, Hudsons. The 25-story department store was at one time the tallest department story in the world. At over two million square feet, it was the anchor of the thriving Woodward avenue shopping corridor. With the declining economic state of Detroit in the 1970s, not even the retail giant could survive. The store was closed in 1983 and the building eventually imploded in 1998. Bedrock, the real estate firm co-founded by Detroit native Dan Gilbert, are developing the site.

woodwardview_final

Woodward Avenue is the historic retail center of Detroit. (Bedrock)

“Our goal is to create a development that exceeds the economic and experiential impact even Hudson’s had on the city. We believe this project is so unique that it can help put Detroit back on the national – and even global – map for world-class architecture, talent attraction, technology innovation and job creation,” explained Gilbert as part of the announcement.

The Downtown Development Authority has approved a timeline which sets the ground breaking for the development on December 1st, 2017.

Bengbu Museum & Urban Planning Exhibition Center / MengArchitects

Bengbu Museum & Urban Planning Exhibition Center / MengArchitects, © Zhang Guangyuan
© Zhang Guangyuan
 

© Zhang Guangyuan© Zhang Guangyuan© Zhang Guangyuan© Zhang Guangyuan+28

  • Architects

  • Location

    Bengbu, Anhui, China
  • Directors

    Meng Jianmin, Xu Yunchao, Xing Lihua
  • Design Team

    Zhou Fu, Li Songmin, Zeng Zhi, Liu Ruiping, Li Jinpeng, Wang Qiwen, He Xiaoxue, Qi Jiachuan, Shi Shuiqing, Zhong Wenen, Du Qingxian, Fan Yelin
  • Associate Engineers

    Shenzhen General Institute of Architectural Design and Research Co., Ltd.
  • Area

    68333.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan
Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan

From the architect. In China, urban plan usually put cultural buildings with administrative center, trying to build a political and cultural center under axis control. Consequently, the layout of cultural complex is forced to meet the political needs, and their publicity has to merge with political seriousness. While our design manages to give consideration to both symmetrical layout and solemn political image, and openness as well as closeness to people.

Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan
Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan

Covering an area of 68,333㎡, Bengbu Museum & Urban Planning Exhibition Center, located in Bengbu, Anhui Province, is composed of two buildings, a museum and a planning exhibition center. The design strategy is to introduce people-oriented public activity first through leaving urban green space in the north side, building urban square in the middle of the two buildings, which can satisfies the need of performing local art “flower-drum lantern” and residents’ daily entertainment.

Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan
Save this picture!

Planning Pavillion Perspective Section

Planning Pavillion Perspective Section
Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan

The facade of museum resembles the texture of rock stratum section in order to create a sense of stack-up; in the sunny atrium, suspension bridge is not only a space statue, but also an important public space. Atrium becomes an urban saloon, rather than a simple visual place. While Urban Planning Exhibition Center shows a totally different style with silver gray perforated aluminum panel. The designing of the center changes traditional sand-table viewing mode, so that visitors can look at the Bengbu Model from different angles and heights via rising spiral ramp.

Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan

Inspired by picturesque gardens built in the Southern Song Dynasty, our design attempts to create an “roaming around” experience mode, so as to explore the possibility of ramp spatial narrative. Only with user’ participation, can the space be more significant. Imagining that people walk on the folded and roundabout ramp in the museum or spiral ramp in the exhibition hall, one can see that the combination of linear narrative mode and continuous and causal spatial sensation turns out to be marvelous experience and dramatic space construct.

Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan
Save this picture!

Museum Perspective Section

Museum Perspective Section
Save this picture!

© Zhang Guangyuan

© Zhang Guangyuan

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: