Bidet double-handle mixer tap / washbasin / for showers / for bathtubs CISNE

Bidet double-handle mixer tap / washbasin / for showers / for bathtubs CISNE IMPERIAL BATHROOMS

Characteristics

  • Product applications:

    for bidets, washbasin, for showers, for bathtubs

  • Installation:

    free-standing

  • Material:

    chromed metal

  • Location:

    for bathrooms

  • Number of holes:

    3-hole

Description

A charmingly successful combination of classic cross-head tap with a graceful filler design.
Bath shower mixer kit, deck mounted
Chrome
Floor mounted stand-pipe kit (not shown), for use with bath shower mixer

Case Western Reserve University, Tinkham Veale University Center / Perkins+Will

Case Western Reserve University, Tinkham Veale University Center / Perkins+Will, © Steinkamp Photography
© Steinkamp Photography
 

© Steinkamp Photography© Steinkamp Photography© Steinkamp Photography© Steinkamp Photography+16

More Specs

Save this picture!

© Steinkamp Photography

© Steinkamp Photography

From the architect. Located in the center of three separately defined campus zones at Case Western Reserve University the new university center contains student gathering spaces, dining facilities, meeting rooms, and offices for student organizations. The new building features three wings that are designed to facilitate the convergence of students from all three zones and serve as a connection point to tie the entire campus together.

Save this picture!

© Steinkamp Photography

© Steinkamp Photography
Save this picture!

Site Plan

Site Plan

Colored PlanSecond Floor PlanConnectionsSection+16

The site is adjacent to a large open field, which sits atop a two-story underground parking structure. Construction was prohibited on the field above the garage due to insufficient structure and high hydrostatic pressure. The two sides adjacent to the field and underground parking structure are cantilevered over the garage to avoid these structural complications and to maximize floor plate sizes.

Save this picture!

© Steinkamp Photography

© Steinkamp Photography
Save this picture!

© Steinkamp Photography

© Steinkamp Photography

The structure of the facility was designed as a folded plate of green roofs growing out of the site with glazed walls below that open views to the outdoors. At the intersection of the three wings is a double-height gathering space uniting the two floors of the facility. A two-story high double-glazed wall encloses this space and opens western views into the field and an art museum beyond while eliminating excessive heat loads.

Save this picture!

© Steinkamp Photography

UC Riverside Student Recreation Center Expansion / CannonDesign

UC Riverside Student Recreation Center Expansion / CannonDesign , © Bill Timmerman
© Bill Timmerman
 

© Bill Timmerman© Bill Timmerman© Bill Timmerman© Bill Timmerman+20

More Specs

Save this picture!

© Bill Timmerman

© Bill Timmerman

From the architect. Addressing the needs of a growing campus, UCR’s new Student Recreation Expansion project supports the physical well-being of its students and creates a new campus hub for social and academic interaction. Integrating with an existing building, the expansion transforms the site into a holistic recreation environment reinforcing the connection between mind and body, and addressing the challenges of context, environment, and identity.

Save this picture!

© Bill Timmerman

© Bill Timmerman

The new addition preserves an existing at-grade pedestrian thoroughfare while connecting seamlessly with the University’s existing recreation facilities.  This was achieved by locating the majority of wellness functions on a cantilevered second floor “bridge” linked to the existing building across a shaded breezeway.

Save this picture!

© Bill Timmerman

© Bill Timmerman
Save this picture!

Axonometric

Axonometric
Save this picture!

© Bill Timmerman

© Bill Timmerman

The curved open plan is a contiguous space with a variety of view orientations and visual connections to the lower levels.  The ground floor features extensive shading from the cantilevered upper level, and is defined by open glazed fitness areas loosely defined by the opaque volumes of the MAC gym and a circular locker room clad in UCR’s campus blend brick. The design weaves together multiple recreation activities including jogging, rock climbing, fitness, basketball, indoor soccer, weights, physical therapy and swimming. The open concept creates dynamic relationships between the various components enhancing the building’s potential as a place for social engagement.

Save this picture!

© Bill Timmerman

© Bill Timmerman

Students wanted interior spaces to be open and interconnected and capture broad views across campus and to the surrounding mountains. Additionally, the project was required to achieve exemplary energy performance exceeding California’s Title 24 mandate by 30% and acquiring LEED Gold Certification.  To achieve these goals, a perforated metal scrim shades the upper floor glazing substantially reducing heat gain and glare while maximizing views and daylight. The shape of this unique undulating screen was derived by mapping the mean annual movement of the sun to generate an optimal shading response. It creates a strong visual identity for the building within the campus context and animates the exterior facade as it changes in transparency and reflectivity throughout the day.

Save this picture!

© Bill Timmerman

© Bill Timmerman

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: