Sneak Peek: Zaha Hadid Architects’ Nanjing International Youth Culture Center

© Khoo Guo Jie
© Khoo Guo Jie
 

Photographer Khoo Guo Jie of Béton Brut has provided us with some new images of Zaha Hadid Architects’ Nanjing International Youth Culture Centre, now nearing completion along the Yangtze river in Hexi New Town, Nanjing’s new central business district.

Occupying a 5.2 hectare site, the complex contains 465,000 square meters of floor space, which includes a hotel, conference center, offices and underground parking, and is part of a larger masterplan by ZHA that will feature a pedestrian bridge linking the plaza with the other side of the river.

© Khoo Guo Jie© Khoo Guo Jie© Khoo Guo Jie© Khoo Guo Jie+10

Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie

“The Culture and Conference Centre masterplan expresses the continuity, fluidity and connectivity between the urban environment of Hexi New Town, the agricultural farmland along the Yangtze river and the rural landscapes of Jiangxinzhou Island,” explain the architects.

Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie
Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie

The complex consists of two towers rising from a five-story, mixed-use podium. The taller of the towers rises 314 meters (68 floors) and contains a 5-star hotel and office floors, while the 255 meter, 59-story tower will house an additional hotel to accommodate visitors to the conference center below.

Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie
Save this picture!

Sneak Peek: Zaha Hadid Architects' Nanjing International Youth Culture Center, © Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie

The Conference Centre contains a 2,100-seat conference hall, a 500-seat concert hall, a multifunction hall and a VIP area, expressed as individual volumes encircling a central courtyard on the ground level. At higher levels, the elements “merge into a singular whole” to allow pedestrian to traverse the building uninterrupted.

Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie

The complex is oriented on the site to create a gradual transition from “the vertical of the urban CBD to the horizontal topography of the river.” This transition is also expressed in the formal representation of the building: the fibre-concrete paneled podium borrows from the fluid language of the river, while the towers connect to the urban streetscape of the new CBD.

Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie
Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie
Save this picture!

© Khoo Guo Jie

© Khoo Guo Jie

The project is slated for completion by the end of 2016.

See renderings for the project on ZHA’s website, here.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s