Studio LOKAL Wins Copenhagen Residential Competition With Hanging Gardens Tower

Studio LOKAL Wins Copenhagen Residential Competition With Hanging Gardens Tower, © archivisuals.dk
© archivisuals.dk

Denmark-based Studio LOKAL has won the competition for the design of a residential tower inCopenhagen, with The Hanging Gardens, its proposal for a merger of the historic brick buildings of Carlsberg with the concept of a personal garden for each resident.

Located on the site of a former vegetable market, the proposal aims to return to these homegrown roots by encouraging residents to grow their own produce in one of the tower’s gardens. Furthermore, the ground floor of the building will house a farmers market where residents can trade their own produce.

© archivisuals.dkCourtesy of LOKALCourtesy of LOKALCourtesy of LOKAL+17

Save this picture!

© archivisuals.dk

© archivisuals.dk
Save this picture!

© archivisuals.dk

© archivisuals.dk
Save this picture!

Courtesy of LOKAL

Courtesy of LOKAL

In addition to functioning agriculturally, the gardens throughout the project will handle rainwater, increase biodiversity, and serve as visual stimulation.

Save this picture!

Courtesy of LOKAL

Courtesy of LOKAL

To improve the project’s sustainability factor, materials for the building will be sourced locally, and have been tested for compatibility with the local climate and surroundings.

Save this picture!

Courtesy of LOKAL

Courtesy of LOKAL

The utilization of contextual shapes in new combinations gave the building a series of architectural benefits for the residents. As an example, the layout of the facade generates more than 200 balconies, without compromising the daylight intake of the apartments. The geometry furthermore shields the users from wind nuisance, while enhancing the acoustic environment of the balconies. Lastly the balconies are designed to give the highest amount of comfort, in respect to daylight and privacy – described the architects.

Save this picture!

© archivisuals.dk

© archivisuals.dk
Save this picture!

Courtesy of LOKAL

Courtesy of LOKAL

Construction on the project is set to begin in April of 2017.

News via Studio LOKAL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s