As.Architecture-Studio and VHA Architects Unveil Green University Campus Plan in Vietnam

As.Architecture-Studio and VHA Architects Unveil Green University Campus Plan in Vietnam, Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects
Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

As.Architecture-Studio and VHA Architects have unveiled their plans for the urban design and architecture of a new campus at the University of Science and Technology of Hanoi (USTH) in Vietnam. Located 30 kilometers east of Hanoi City, the new campus is designed to be a “New Model University,” and will feature facilities for administration, teaching, research, housing, student activities, services, and infrastructure.

Through its position around and across existing lakes, the project aims to offer researchers and students a living area structured by landscape. “The presence of water, along with the tropical architecture of the buildings and their specific technologies, will embody the unique character of the USTH being a Vietnamese University leading in sustainability and renewable energy.”

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA ArchitectsCourtesy of As.Architecture-Studio and VHA ArchitectsCourtesy of As.Architecture-Studio and VHA ArchitectsCourtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects+11

Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

This “Water Park” will bring together all campus activities around a core, while also providing a place for quiet thought in a natural environment. The Park will include a variety of spaces, such as a plaza, landscaped banks, an “Isle of Contemplation,” gardens, strolling paths, and events spaces.

Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

The entire campus will be oriented with the four cardinal directions, allowing for solar protection of buildings and natural acceleration of wind between buildings, but also for future possible expansions.

Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects
Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects
Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

The Learning Center building will serve as the main entity of and gate to the campus. Here, students can access study rooms, reading rooms, and library space on each floor.

Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Six buildings on the north side of the Water Park will house faculty space, research offices, and classrooms.

Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects
Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

On the east side of the Park, a shared facilities complex will feature six amphitheaters located between the ground and first floors.

Save this picture!

Courtesy of Architecture Studio and VHA Architects

Courtesy of Architecture Studio and VHA Architects
Save this picture!

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

Courtesy of As.Architecture-Studio and VHA Architects

At the South-West corner of the Waterpark, the dormitories district is organized along the water bank. The lakes naturally isolate this living area from the campus teaching areas, preserving intimacy and creating a village atmosphere. The peripheral gallery provides a pedestrian connection to this district, across three bridges, from the Learning center facilities on the south side, and from the faculties on the north side. Each building is composed of an ‘apartment type’ layout, to create living communities at small scale. Natural ventilation is enhanced, from the ground floor to the roof level, through outdoor corridors and “wind towers”. Along the peripheral gallery, at the dormitories ground floor level, kiosks and small shops bring animation to this living district – said the architects in a press release.

News via As.Architecture-Studio and VHA Architects.

Benoy Releases Plans for Large Sustainable Community Park in Abu Dhabi

Benoy Releases Plans for Large Sustainable Community Park in Abu Dhabi , Courtesy of Benoy
Courtesy of Benoy

Benoy’s UAE studios best known for their work in the MENA region have released the plans for Abu Dhabi’supcoming Sheikha Fatima Bint Mubarak Park. In a redefinition of the former Khalidya Ladies Park, the renovation—as a portion of the AED94 million renovation—was commissioned by The Department of Municipal Affairs and Transport at Abu Dhabi City Municipality to “fuel discovery and support the core tenets of the Abu Dhabi Vision 2030.”

The open-air project centers on the concepts of sustainability, economic diversification and growth, improved social and community facilities, the promotion of Arab and Emirati culture, and a focus on contemporary living.

Save this picture!

Courtesy of Benoy

Courtesy of Benoy

Benoy strives to design environments that are accessible, all-inclusive and serve to bring the community together. As an open-air, multi-dimensional destination, Sheikha Fatima Bint Mubarak Park will represent a completely new typology for Abu Dhabi; one that will appeal to a broad spectrum of demographics to promote cohesion among communities.

Over a span of 46,000 square meters, the project will feature an urban forest, lush greenery, amphitheater, cycling track, natural play areas, fitness zone, and Women’s Center for the next generation of female entrepreneurs in the region.

Save this picture!

Courtesy of Benoy

Courtesy of Benoy

With Sheikha Fatima Bint Mubarak Park, we’ve deliberately stepped out of our comfort zone to really push the boundaries and create something that will continue to evolve and stay relevant over time, stated Paul Priest, Director and Head of Benoy’s MENA Studios. I believe that this type of environment, which takes the visitor out of an enclosed space and promotes walkability and discovery, is a trend that we’ll see a lot of demand for in the GCC and greater MENA region in the near future.

News via Benoy

Material Focus: RPII Residence by Gustavo Arbex Architects

Material Focus: RPII Residence by Gustavo Arbex Architects, © Favaro Jr.
© Favaro Jr.

This article is part of our new series “Material Focus“, which asks the architects to reflect on the thought process behind their choice of materials and illuminates the steps needed for constructing buildings.

The RPII Residence was designed by Gustavo Arbex Architects. The almost 1000m2 project was built in Sao Paulo. We spoke with the architect Gustavo Arbex to learn more about the choices of materials and the challenges of the project.

© Favaro Jr.© Favaro Jr.© Favaro Jr.© Favaro Jr.+37

Save this picture!

© Favaro Jr.

© Favaro Jr.

What were the main materials used in the project?

GA: Exposed concrete, teak wood, cement flooring, glass, natural stone.

Save this picture!

© Favaro Jr.

© Favaro Jr.

What were your main sources of inspiration and influence when you were choosing the materials used in the project?

GA: Frank Lloyd Wright, Calatrava, Marcio Kogan/Studio MK27.

Save this picture!

© Favaro Jr.

© Favaro Jr.

Describe how decisions on materials influenced the design of the project.

GA: Technical details to adapt to each of the materials’ capabilities.

Save this picture!

© Favaro Jr.

© Favaro Jr.

What were the advantages that this material offered for the construction of the project?

GA: Lightweight materials, uniform and with personality. They work well for large plans.

Save this picture!

© Favaro Jr.

© Favaro Jr.

Did the choice of materials impose any kind of challenges to the project?

GA: Yes. The wood slats.

Save this picture!

© Favaro Jr.

© Favaro Jr.

Did you ever consider the possibility of other materials for the project? If so, how would that have changed the project?

GA: Yes. The cost, aesthetics, etc.

Save this picture!

© Favaro Jr.

© Favaro Jr.

How did you research suppliers and builders suitable for materials used in the project?

GA: Trade and websites of well-known brands.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: