Chelsea Eco Duplex

Select materials & two identical units blend into a healthy family home.

With the arrival of a new member, this family of five had outgrown their 2-bedroom loft in a prominent Chelsea building and chose to expand by purchasing the identical apartment above.

Status: Built
Location: New York, NY, US

 To rework the 3600sf space, the existing units were completely gut-renovated.  The lower floor was transformed into a family realm including a large eat-in kitchen, a substantial playroom and an adult living/dining area.
 A new wood and steel staircase opens into the upper living quarters, featuring a study, laundry room, three children’s bedrooms and a south-facing master suite.
 As an owner priority, we incorporated extensive health-conscious systems and materials and dedicated a substantial effort to improving the thermal and acoustical performance of the exterior walls.
  The owners’ love of contemporary American craft details is evident throughout the space in several custom millwork pieces.
This project maintains their appreciation for loft living while supporting a functional life with 3 young children.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s