Chelsea Eco Duplex

Select materials & two identical units blend into a healthy family home.

With the arrival of a new member, this family of five had outgrown their 2-bedroom loft in a prominent Chelsea building and chose to expand by purchasing the identical apartment above.

Status: Built
Location: New York, NY, US

 To rework the 3600sf space, the existing units were completely gut-renovated.  The lower floor was transformed into a family realm including a large eat-in kitchen, a substantial playroom and an adult living/dining area.
 A new wood and steel staircase opens into the upper living quarters, featuring a study, laundry room, three children’s bedrooms and a south-facing master suite.
 As an owner priority, we incorporated extensive health-conscious systems and materials and dedicated a substantial effort to improving the thermal and acoustical performance of the exterior walls.
  The owners’ love of contemporary American craft details is evident throughout the space in several custom millwork pieces.
This project maintains their appreciation for loft living while supporting a functional life with 3 young children.

SHoP Architects to Design National Veterans Resource Complex at Syracuse University

SHoP Architects to Design National Veterans Resource Complex at Syracuse University, Courtesy of SHoP Architects
Courtesy of SHoP Architects

Following the shortlisting of three finalists in January, Syracuse University announced today that SHoP Architects has been selected to design the new National Veterans Resource Complex (NVRC). The winning proposal was selected by a jury led by Martha Thorne, Executive Director of the Pritzker Architecture Prizeand Dean of the IE School of Architecture and Design in Madrid, beating out entries by Snøhetta andAdjaye Associates. The NVRC will serve as the headquarters of the University’s Institute for Veterans and Military Families (IVMF), which has helped more than 48,000 veterans and military families.

Courtesy of SHoP ArchitectsCourtesy of SHoP ArchitectsCourtesy of SHoP ArchitectsCourtesy of SHoP Architects+5

Save this picture!

Courtesy of SHoP Architects

Courtesy of SHoP Architects

Planned for the western section of the Waverly block on the Syracuse University campus, the NVRC will serve as the new home of the Syracuse University and Regional Student Veteran Resource Center, the U.S. Department of Veterans Affairs “Vet-Success on Campus”, the National Center of Excellence for Veteran Business Ownership, Veteran Business Outreach Center and Accelerator, and Syracuse University’s Office of Veteran and Military Affairs, as well as provide offices for the Army and Air Force Reserve Training Corps.

Save this picture!

Courtesy of SHoP Architects

Courtesy of SHoP Architects

A part of New York Governor Andrew Cuomo’s Upstate Revitalization Initiative, the LEED-certified building will contain classrooms, a conference center and a 1,000-seat auditorium to host both local and national veteran-focused events designed to promote the success of the region’s and the nation’s veterans and military families. A new gallery space will also be included in the facility to exhibit the stories and legacy of American veterans at Syracuse University.

Save this picture!

Courtesy of SHoP Architects

Courtesy of SHoP Architects

“The programmatic demands on this building, its historic symbolism for the University, and the gateway role it will play on the campus,” adds SHoP Founding Partner William Sharples, “dictate a very high level of performance in its design—a building that is at once inviting to all and a specialized tool perfectly suited for the specific work that will take place there.”

The NVRC is scheduled for completion in the spring of 2019.

Save this picture!

Courtesy of SHoP Architects

Courtesy of SHoP Architects

JT Cinema, The Netherlands

JT Cinema, The Netherlands

CLS LED

JT Cinema asked CLS-LED to arrange the interior lighting of the movierooms and the rest of the premises. For the steps of the movierooms JT chose for high quality LED lighting. By applying stair profiles and CLS Safestairs, the steps are being lighted perfectly for visitors to safely enter and exit the movieroom.

The other spaces look great too; LED lighting gives the premises exactly the right appearance which fits with a cinema.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: