Lookup HQ / Bhumiputra Architecture

© Nimish Jain
© Nimish Jain

© Nimish Jain© Nimish Jain© Nimish Jain© Nimish Jain+20

Bookmark this picture!

© Nimish Jain

© Nimish Jain

From the architect. Our design for Lookup’s new offices is based on one core principle: the requirement of flexible, open workspaces for a young, dynamic team. Our vision was to design a space that was minimal yet confident and most importantly, efficient.

Bookmark this picture!

Isometric

Isometric

Workstations in the 5,000 sft space range from standing desks (which encouraged a more active workplace), to tables you can write on, to cozy wall seats. Indigenous plant species served to differentiate spaces, while also improving air quality, and incorporating Lookup’s trademark green colour.

Bookmark this picture!

© Nimish Jain

© Nimish Jain
Bookmark this picture!

© Nimish Jain

© Nimish Jain

A cluster of bright red, old-school telephone booths are used as ideal spots for Skype calls. At the very centre, a semi-circular amphitheater (fondly nicknamed “The Pitch”) transforms from brainstorming arena by day, to a recreational hub by night. The construction process was self-sufficient, with materials being sourced from local vendors registered with Lookup.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s